Hernie inghinală gigantă. Hernia inghinală este reprezentată de protruzia (ieșirea) organelor intraabdominale printr-un defect preformat, la nivelul canalului inghinal.
Tratamentul acestei afectiuni este unul chirurgical, fie prin intervenție laparoscopică, fie pe cale deschisă, în majoritatea cazurilor fiind aplicat un grefon sintetic.
În cazul prezentat, pacientul, în vârstă de 54 de ani, s-a prezentat pentru apariția unei formațiuni pseudotumorale inghino-scrotale drepte de mari dimensiuni, ireductibilă prin taxis și dureri locale, cu evoluție de 18 ani.
Pe lângă examinarea fizică, pacientul a fost examinat ecografic. Astfel, în urma examenului clinic și paraclinic, s-a stabilit diagnosticul de hernie inghino-scrotală dreaptă gigantă.
Având în vedere evoluția de lungă durată a afecțiunii și parțiala pierdere a dreptului la domiciliu a viscerelor intrasaculare, s-a decis abordul pe cale deschisă.
Intraoperator, s-a decelat un sac gigant de hernie inghinală dreaptă, de aprox 35 cm, conținând TOATE ansele intestinale, întregul mezenter și vezica urinară alunecate. S-a practicat disecția sacului, rezecția acestuia, cu reintroducerea în abdomen a organelor respective. Ulterior, a fost plasat un grefon sintetic- procedeul Liechtenstein.
Postoperator, evoluția pacientului a fost favorabila, cu diminuarea treptata a drenajelor și plagă de aspect normal, în curs de vindecare, cu mobilizarea precoce a pacientului și externarea lui în ziua a doua postoperator.
La o lună de zile pacientul nu are dureri, are mobilitate normală iar aspectul diferă net față de cel preoperator.

hernie inghinală gigantă

Testimoniale

Toate testimonialele

Hernia inghinală este reprezentată de protruzia (ieșirea) organelor intraabdominale printr-un defect preformat, la nivelul canalului inghinal. Tratamentul acestei afectiuni este unul chirurgical, fie prin intervenție laparoscopică, fie pe cale deschisă, în majoritatea cazurilor fiind aplicat un grefon sintetic.
În cazul prezentat, pacientul, în vârstă de 54 de ani, s-a prezentat pentru apariția unei formațiuni pseudotumorale inghino-scrotale drepte de mari dimensiuni, ireductibilă prin taxis și dureri locale, În cazul prezentat, pacientul, în vârstă de 54 de ani, s-a prezentat pentru apariția unei formațiuni pseudotumorale inghino-scrotale drepte de mari dimensiuni, ireductibilă prin taxis și dureri locale, cu evoluție de 18 ani.